İzmir HaberleriKültür Sanat

İzmir Şehir Tiyatroları yeni gişesini açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Konak vapur iskelesinde yeni bir gişe açtı. Başkan Tunç Soyer, yeni sezonun ilk oyunu olan Deli Dumrul için bilet satın aldı ve şehir tiyatrosunun daha çok İzmirlilerle buluşacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2023-24 tiyatro sezonuna hazırlanırken, Konak vapur iskelesinde yeni bir gişe açtı. Gişenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay katıldı.

Başkan Soyer, yeni sezonun ilk oyunu olan Deli Dumrul için bilet satın alarak tiyatroya destek verdi. Daha önceki oyunları izlerken oturduğu D-29 numaralı koltuktan yer ayırtan Başkan Soyer, kişi sayısının artacağını da belirtti. Başkan Soyer, şehir tiyatrosunun çok uzun yılların hayali olduğunu ve çok zor bir dönemde başladığını ancak dolu dizgin yol aldığını ifade etti.

“Çok güzel, birbirinden güzel oyunlarla sahne açtı. İzmirliler teveccüh gösterdiler, salonları doldurdular. Şimdi şehrin kılcallarına daha çok yayılacak adımlar atmak istiyoruz. Onlardan biri de bu gişeydi. Küçük ama önemli bir adım. Daha farklı yerlerde de gişelerimiz olacak ve İzmirliler şehir tiyatrosu ile, tiyatroyu daha çok konuşacaklar” dedi.

Yücel Erten’den teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten ise bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen İzmir Şehir Tiyatroları’nın açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu Konak vapur iskelesindeki gişemizde başkanım uğurlu elleriyle ilk bileti alarak bizi onurlandırdılar, çok mutluyuz” diyen Erten, şöyle devam etti:

“Bu tiyatro belki de Türkiye’nin en zor yılında, pandeminin, ekonomik krizin ayrıca İzmir’in üstünde esen tatsız rüzgarların arasında kuruldu. Bu kuruluş için gösterdiği kararlı tutum, ısrarlı davranış ve demokratik yaklaşımı için sayın başkanımıza her fırsatta teşekkür etmeyi görev biliyoruz. Bana sorarsanız Türk tiyatro tarihi sayın başkanımıza teşekkür borçludur.”

Deli Dumrul ile sezon açılışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2023-24 tiyatro sezonunu 2 Ekim’de yapılacak özel gösterimle açacak. Geçen sezon turneler dahil sahnelediği tüm oyunları kapalı gişe oynayan İzmir Şehir Tiyatroları, yeni sezona Güngör Dilmen’in yazdığı, Yücel Erten’in yönettiği Deli Dumrul oyunuyla merhaba diyecek. Deli Dumrul, oyun sayısını 9’a yükseltecek olan İzmir Şehir Tiyatroları, sezon içinde Nazım Hikmet’in yazdığı Yolcu oyununu da sahnelemeye başlayacak.