İzmir HaberleriPolitika

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’nden Soyer nöbeti

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden Tunç Soyer'in gösterilmesi için Egemenlik Binası önünde nöbet tutmaya başladı.

CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir adayının daha belirlenmemiş olması ve kulislerde konuşulanlar üzerine İzmir Seyyar Satıcılar Derneği harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Egemenlik Hizmet Binası önünde nöbet tutan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday olmasını istediklerini açıkladılar.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, şu şekilde konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in karnesi son derece başarılıdır. Projelerin yüzde 87’lik tamamlanama oranı ortadadır ve herkes tarafından takdir edilmektedir. Seçime 2 ay kala Tunç Başkan dışında bir aday İzmir için büyük risk taşımaktadır. Genel başkanlık seçiminde kurultaylarda kimin, kimi desteklediği, kimden taraf olduğu bizi yerel yönetimden hizmet bekleyen halkı ilgilendirmemektedir.
Bizim için kriter emektir, çalışkanlıktır, dürüstlüktür. Tüm bu özellikler başkanımız Tunç Soyer’de mevcuttur. 90 bin Roman, 250 bin seyyar esnaf, 1293 mahalle muhtarı, yüzlerce STK ve kooperatiflerin temsilcilerinin bu çağrısına duyarsız kalmayın. Demokrasinin ve insan haklarının başkenti olan İzmir’imizi biz İzmirlilere teslim edip tabandaki ittifakı tüm Türkiye’ye gösterelim.”