İzmir tokeni ile milyarlık vurgun yapan Ocakçı Holding’in sahibi aranıyor

İzmir’de faaliyet gösteren Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı’nın, yüksek getiri vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL para topladığı iddia edildi. Holdingin siber güvenlik uzmanı olan Sedat Ocakçı’nın yeğeni Salih Han’ın, holdinge ait 2,5 milyar liralık kripto parayla Dubai’ye kaçması üzerine mağdurlar polise başvurarak dolandırıldıklarını iddia etti. Holding, dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz ederek gündeme gelmişti.

Mağdurlara kripto piyasalarında kar vaat edildiği ve dron fabrikası kurularak da kar sağlanacağı sözü verildiği belirtildi. Şüphelilerin 2,5 milyar TL’lik bir miktarı 2 bin 500 kişiden topladığı öne sürüldü. Şu ana kadar 30 mağdurun polise başvurduğu ortaya çıktı.

30 şüpheli gözaltında

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sedat Ocakçı ve 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartarak eş zamanlı operasyon düzenledi. Holding ve bağlı işletmelerinde arama yapıldı.

Lüks hayatlarıyla dikkat çekiyorlardı

Öte yandan Sedat Ocakçı’nın, mağdurlara seslendiği bir video paylaştığı ve iddialara cevap verdiği görüldü. Lüks yaşamlarını sergileyen bir başka video ise Ocakçı’nın, eşiyle birlikte holding bahçesinde lüks spor arabaları açtıkları anları gösterdi.

 

Exit mobile version