İzmir trafiğine nefes olacak! Yakında hizmete açılıyor

Tunç Soyer, şehir merkeziyle otobüs terminalini kesintisiz bağlayacak dev ulaşım projesinin ilk etabında kesintisiz bağlantı sağlayacak dev ulaşım projesinin ilk etabındaki çalışmaları inceledi.
Projenin ilk etabını oluşturan 2 karayolu alt geçidi, 2 viyadik ve 1 üst geçit inşaatın yüzde 96’lık kısmı bitirildi.

110 milyon TL’ye mal olacak bağlantı yolunun 2022’nin ilk aylarında hizmete alınacağını kaydeden Tunç Soyer, “İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin karşısında, inşaatını bitirme aşamasında olduğumuz viyadüklerin üstündeyiz. Gelecek senenin ilk aylarında hizmete alacağız. Bu projenin yaşama geçtiğini görmek mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

1 milyar TL’lik yatırım yapıldı

Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi bitirildiğinde, Konak güzergahından İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminaline 45 dakikada gidilen yolun 10 dakikaya ineceğini aktaran Başkan Soyer, yan bağlantı yollarıyla 1 milyar TL’ye mal olacak İzmir’in en uzun tüneli için ihale sürecinin sürdüğünü kaydetti.

Tünelin ihalesi yapıldı

Bununla beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak projenin önemli ayaklarından Buca Tünelini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yüklenici firmanın işten çekilmesi nedeniyle yarım kalan tünel inşaatının hızla bitirilmesi için yeniden ihaleye çıkıldı. Tünel inşaatının ihalesi yapıldı, ihale süreci devam ediyor. Şehir içindeki trafiğe de nefes aldıracak projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometreyi bulacak. Tünel bitirildiğinde İzmir’in en uzun karayolu tüneli unvanına sahip olacak. İnşaatı 3 senede tamamlanacak.

Exit mobile version