İzmir Haberleri

İzmir’de 1 yıllık olduğu düşünülen iskelet bulundu

İzmir’in turistik bölgelerinden Turgut Reis Mahallesi Şehit Nihatbey Caddesi’nde, dün akşam saatlerinde bir vatandaş tarafından insana ait olduğu düşünülen bir iskelet bulundu. Tarihi Asansör yakınındaki boş arazide hurda toplamak için gelen kişi, iskeleti fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Olayın ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen polis ekipleri, bulunan iskeletin çevresini güvenlik şeridi ile kapatarak incelemeye aldı.

Kimliği tespit edilemedi

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, insan iskeletinin bulunduğu alanda detaylı bir inceleme yaptı. Ancak çevrede yapılan araştırmada, iskelete ait herhangi bir kimlik kartına ulaşılamadı.

İlk incelemelerde iskeletin üzerindeki kıyafetlerin çürüdüğü ve cinsiyetinin belirlenemediği tespit edildi. Tahminlere göre, iskeletin yaklaşık 1 yıllık olduğu düşünülüyor.

Adli Tıp Kurumu’na gönderildi

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından, iskelet delil torbasına konularak İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılacak DNA testleri ile kimlik tespiti için çalışmalar başlatıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.