İzmir Haberleri

İzmir’de 12 yıl önce işlenen cinayetin katil zanlısı yakalandı

İzmir’in Konak ilçesinde, 2012 yılında küfürleşme nedeniyle çıkan kavgada çocukluk arkadaşını öldüren ve cezaevinden izinli çıktıktan sonra kayıplara karışan İbrahim Turan, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bıçaklı kavgada Metin Beyazıt’ın ölümü ve 3 kişinin yaralanmasından dolayı 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İbrahim Turan’ı, koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden izinli olarak çıkmasının ardından firar ettiği bilgisi üzerine arama çalışmalarını sürdürdü. Turan’ın, Saygı Mahallesi 2662 Sokak’taki bir evde saklandığı tespit edildi.

Harekete geçen polis ekipleri, savcılık talimatıyla düzenlenen operasyonla Turan’ı evde yakalayarak gözaltına aldı. İbrahim Turan’ın, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından tekrar cezaevine gönderileceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Olayın geçmişi ise 2012 yılına dayanıyor. İbrahim Turan’ın, Gültepe Semti Gazipaşa Caddesi’nde bir müzikhol önünde çocukluk arkadaşları arasında küfürleşme nedeniyle çıkan bıçaklı kavgaya karıştığı ve Metin Beyazıt’ın boğazının kesilerek öldüğü, diğer 3 kişinin de yaralandığı olay sonrasında tutuklandığı belirlendi.