İzmir’de 155 kişilik kız öğrenci yurdu

İzmir’de 155 kişilik kız öğrenci yurdu için harekete geçildi. İzmir’de okumaya gelen üniversitelilere müjde. Belediye yurt çalışmalarına başladı.

kız öğrenci yurdu

İzmir’de 155 kişilik kız öğrenci yurdu

Türkiye’de okulların başlaması ile birlikte yeni eğitim dönemi için üniversitelere gözler çevrildi. Üniversite öğrencilerinin belini büken yurt sorunu İzmir Balçova Belediyesi tarafından çözüme kavuşuyor. Balçova Belediye 155 kişilik kız yurdu çalışmalarını açıkladı. Öğrencilere büyük umut olacak yurt çalışmasının detayları belli oldu.

Öğrenci sayısı 170 bin yurt sayısı 36 Bin

Şok rakam. İzmir’e okumaya gelen öğrenci sayısı 170 bini aşarken toplam yurt sayısı ise KYK kamu yurtları ve özel yurtların tamamı toplam 36 Bin kişi kapasiteli. Balçova’da iki tane üniversite var. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık kampüsü kendi ilçemizde. Bir de Ekonomi Üniversitesi var. Bu iki üniversiteye gelenler için Belediye kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, önceliğin kız yurdu olduğunu söyledi. Kız öğrenciler için yurt inşasına başladılar. 2009 yılındaki kız yurdunu 2011’de hizmete açtılar. Balçova şimdi yeni kız yurdu çalışmalarının 2024-2025 eğitim yılı için olduğunu söyledi.

Eylül ayında açılış yapılacak

Başkan Çalkaya, kız yurtlarının güvenli ve 155 kişi kapasiteli olduğunu söyledi. Çalkaya, ‘155 kız öğrencimiz burada çok güvenli bir şekilde kalacak. 66 oda mevcut ve 155 kız öğrenci yurdumuzda barınma ihtiyaçlarını gidereceğiz. 2024-2025 eğitim öğretim yılına da yetiştireceğiz. Eylül ayında burada bu yurt bitmiş ve hizmete açmış olacağız’ dedi.

İzmirli öğrencilere cep harçlığı

Başkan Çalkaya, İzmir’e gelen üniversiteli kız öğrenciler için ayrıca cep harçlığı uygulamasının da olduğunu belirtti. Ulaşımlarına destek veriyoruz. Geçen sene üniversite kadın öğrenciler için “ilk harçlığınız bizden” kampanyası başlattık ve üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize cep harçlığı olsun diye belediye olarak biz destek olduk.

İlkokul öğrencilerini de unutmadılar

Başkan Çalkaya, ‘İlkokula başlayan öğrenci için de şu an kitabından ayakkabısına, okul kıyafetlerine hepsinin fiyatları o kadar çok arttı ki artık veliler bunları bile almakta zorlanıyorlar. Biz o konuda da destek oluyoruz. Birinci sınıfa başlayan öğrenciden lise sona kadar tüm öğrencilerimize ekonomik durumlarına bakarak, inceleyerek onlara da hem kıyafet hem de kırtasiye konusunda destek oluyoruz. ‘ dedi.

Exit mobile version