Eğitimİzmir Haberleri

İzmir’de 2 yeni EBA Destek Merkezi açıldı

İzmir'in Balçova ilçesinde, uzaktan eğitime erişme imkanı olmayan öğrenciler için iki yeni EBA Destek Merkezi hizmete girdi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ertelendi. Öğrenciler internet üzerinden uzaktan eğitim modeli ile 2020 – 2021 öğretim yılına başladı. Ancak internete erişim imkanı olmayan öğrenciler için öğretim dönemi dezavantajlı başladı.

Çocukların eğitimlerinden uzak kalmamasını hedefleyen Balçova Belediyesi de ilçenin iki farklı noktasına EBA destek Noktası açtı. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak açılan merkezlerde çocuklar bugün ders başı yaptı.

EĞİTİMDE ADALET İLKESİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Yaptıkları her hizmette eğitimde adalet ve eşitlik için mücadele ilkesini göz önünde bulundurduklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “İnternete erişimi olmayan çocuklarımız için açtığımız EBA Destek Noktalarına bugün ilk öğrencilerimiz geldi. Kendilerine ve tüm çocuklarımıza iyi bir eğitim yılı diliyorum. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için Eğitimde Adalet ilkesi ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.