İzmir’de 30 yaş üstü toplu ulaşımda tam bilet basacak: 1 Haziran’dan itibaren başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuru yapıldı. Alınan karara göre, kentte 30 yaş üstü kişiler artık toplu ulaşımda indirimli basamayacak. Buna göre, 1 Haziran’dan itibaren 30 yaş üstü kişilerin öğrenci kartı tam bilet olarak basacak.

İzmir’de toplu ulaşım kartı İzmirim Kart ile ilgili bir duyuru geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen karara göre, 1 Haziran itibariyle 30 yaş üzerindekilerin öğrenci kartları, tam bilet olarak basılmaya başlanacak.

1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Belediyeden alınan kararla, 30 yaş üstü kişiler öğrenci indiriminden yararlanamayacak. Bu kişiler öğrenci kartlarını kullanmaya devam edebilecek, ancak kartlarından tam tarife ücreti tahsil edilecek. Meclisten geçen kararın ardından söz konusu uygulama 1 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanacak.

İZMİR’DEKİ YAŞ SINIRI EN YÜKSEK YAŞ

Türkiye’deki benzer uygulamalarda ise 26 yaş sınırı baz alınıyor. TCDD, şehirlerarası ulaşımda öğrenci kartları için 26 yaş sınırını uyguluyor. Cumhurbaşkanlığı da geçen yıl yaptığı teknolojik destek için 26 yaş sınırı koymuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay ise toplu ulaşım araçlarını kullanan yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de düşünerek öğrenci kartlarına 30 yaş sınırı getirdi. İzmir, öğrenci kartlarına yaşla ilgili çerçeve çizen kentler arasında en yüksek yaş sınırına sahip şehir konumunda.

Exit mobile version