İzmir’de 4 ilçe için karar: Afet bölgeleri ilan edildi!

İzmir’de meydana gelen yangınlar nedeniyle bir karar alındı. AFAD, İzmir’de 4 ilçede afet bölgeleri ilan edilmesine karar verdi. Alınan karara göre, Bayındır’ın Yeşilova, Bayraklı’nın Doğançay, Körfez ve Onur, Karşıyaka’nın Latife Hanım ve Sancaklı ve Tire’nin Çayırlı mahalleleri afet bölgesi ilan edildi.

İzmir’de 14-20 Ağustos’ta orman yangınları meydana geldi. Orman yangınlarının yaşanmasının ardından alınan karara göre, İzmir’in, Bayındır ilçesinde Yeşilova mahallesi, Bayraklı ilçesinde Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri, Karşıyaka ilçesinde Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri ve Tire ilçesinde Çayırlı mahallesi ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi. Aydın’da ise Bozdoğan ilçesindeki Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri ile Didim ilçesindeki Hisar mahallesi afet bölgesi olarak ilan edildi.

ZARAR GÖREN YERLERDE TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AFAD, İzmir ve Aydın illerindeki yangınlardan etkilenen mahallelerde hak sahibi tespit çalışmalarına başlandığını duyurdu. Yangından zarar gören konut ve işyerlerinin sahipleri, AFAD İl Müdürlükleri’ne başvurarak zarar tespit çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar sonucunda nakdi yardım yapılacağı ifade edildi. Duyuruda “İzmir ve Aydın illerimizin yangından etkilenen mahallelerinde hak sahibi çalışmalarına başlanmıştır.

Konut ve işyerleri yangından etkilenen vatandaşlarımızın AFAD İl Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir. Meydana gelen orman yangınları sebebi ile konut ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımıza zarar tespit çalışmaları sonucunda Nakdi Yardım yapılacaktır. Devletimizin tüm imkanları ve kurumları ile Milletimizin yanındayız.” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version