Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de 5 Eylül’de yeni trafik düzenine geçiliyor: Duyuru yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile duyuruda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka Tramvayı’na bağlantısını sağlamak için yapılan çalışmalarda ilk aşamanın biteceği duyuruldu. İkinci aşama ise 5 Eylül’de yeni trafik düzenine geçileceği bildirildi.

İzmir’de belediyenin Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka Tramvay Hattı ile bağlantısını sağlayacak çalışmaları devam ediyor. Tramvay hattı Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli Ataşehir Mahallesi, Çiğli İZBAN Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak. Bu kapsamda yeni bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamada, ikinci aşama için yeni trafik düzenine geçileceği ifade edildi.


Belediye açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

İkinci aşama için alınan UKOME kararına göre Cahar Dudayev Bulvarı’nın İzmir Çevre Yolu ile birleşiminde trafik akışı 5 Eylül Pazartesi gününden itibaren Çevre Yolu’ndan Cahar Dudayev Bulvarı Mavişehir yönüne gidiş bir şerit, Cahar Dudayev Bulvarı’ndan Çevre Yolu’na gidiş ise 2 şerit olarak düzenlenecek.

12 Eylül’de trafik akışı normale dönüyor

Çalışmaların ikinci aşaması yoğun mesaiyle bir haftalık sürede tamamlanacak. Bu bölgedeki trafik akışı okulların açılacağı 12 Eylül 2022 tarihinde eski haline dönecek. Böylelikle UKOME kararına göre iki ayda tamamlanması planlanan imalat çalışmaları bir ayda bitirilmiş olacak.
Bölgedeki çalışmalar 14 Ağustos 2022 tarihinde başlanmıştı.

Yüzde 80’i tamamlandı

Geçen yıl Şubat ayında temeli atılan Çiğli Tramvay hattında kısa sürede imalat çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. 11 kilometre ve 14 istasyondan oluşacak tramvay hattının 2022 sonunda tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlanması planlanıyor. Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, viyadük ile Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne bağlanacak.