İzmir’de 8 bin işçi enflasyon grevinde

İzmir'de 8 bin belediye işçisi enflasyonun altındaki maaş zammı teklifi karşısında isyan bayrağını çekti. Geçtiğimiz günlerde kitlesel yürüyüş düzenleyen 8 bin işçi yarın 2 saat iş bırakacak.

Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

İzmir Büyükşehir, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan toplamda 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde masaya Büyükşehir’in enflasyonun altında bir teklifte bulunması anlaşmazlığın temelini oluşturdu. Yüzde 30’luk zam teklifini kabul etmeyen işçiler 5 Mart Salı günü İzmir’de kitlesel eylem yapmışlardı.

Şimdi aynı işçiler, 8 Mart Cuma günü 2 saat iş bırakma eylemi yapacaklar. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye-İş Sendikası, şu ifadelere yer verdiler:

“İşverenin bu uzlaşmaz tavrı karşısında toplu sözleşmenin ne zaman sonuçlanacağı endişesi taşıyan BÜYÜKŞEHİR,İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ çalışanı binlerce emekçi, işverenin emekçilerin taleplerine duyarsız kalarak toplu iş sözleşmesi için adım atmayarak emekçileri adım adım greve zorlaması azim ve motivasyonlarını etkilemiştir. BÜYÜKŞEHİR,İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ çalışanı binlerce emekçi, işverenin komik zam teklifi ve duyarsız tavrının neden olduğu moral bozukluğu sebebiyle 8 Mart 2024 Cuma günü sabah (yarın) protestolarını sürdüreceklerdir. Belediye yönetimi ve ilgili çevrelerin emekçilerin geçim derdine duyarsızlığı devam ettiği takdirde, önümüzdeki hafta içinde BÜYÜKŞEHİR,İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ çalışan binlerce emekçi, anayasal demokratik haklarını kullanarak, tüm işyerlerinde protestolarını artırarak devam edeceklerdir. Emekçiler, yaşanan siyasi çekişmelerin, kavgaların parçası, tarafı sorumlusu değildir. Bu nedenle, toplu iş sözleşme sürecinde İzmir halkının yaşayacağı aksaklıkların sorumlusu da geçim derdindeki emekçiler değil, onların sesini duymayanlar olacaktır. Belediye emekçileri seçim değil, geçim derdindedir. İnsanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz ücret talep ediyoruz.”

Exit mobile version