Gündem

İzmir’de “Aktaşlar Çetesi” çökertildi: 20 şüpheli adliyeye sevk edildi

31 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes Operasyonu”nun İzmir ayağında, İzmir merkezli Manisa, Konya ve Kayseri illerinde ‘Aktaşlar Çetesi’ ve silah ticareti yapan çetelere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 29 şüpheliden 20’si adliyeye sevk edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 31 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes Operasyonu” kapsamında İzmir merkezli Manisa, Konya ve Kayseri illerinde ‘Aktaşlar Çetesi’ ve silah ticareti yapan çetelere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, 31 hedef şahıstan aralarında ‘Aktaşlar Çetesi’ lideri, boynunda ‘adalet terazisi’ dövmesi olan A.A.’nın da olduğu 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere yönelik yapılan aramalarda 8 adet tabanca, 11 adet pompalı tüfek, 32 adet kartuş, 377 adet fişek, 7 adet uyuşturucu hap, 1 adet balistik yelek, 5 adet tabanca şarjörü ve 9 adet tüfek şarjörü ele geçirildi.

Karışmadıkları suç kalmamış

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ifade işlemleri sonrası 9’u şüpheli serbest bırakılırken, 20 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin, İzmir ve çevresinde silah ticareti, uyuşturucu ticareti, yağma, tehdit, yaralama gibi suçlardan sorumlu oldukları öne sürüldü.