Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de Barajların Doluluk oranı ne kadar? İZSU sosyal medyadan açıkladı

Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında ilk 3’te yerini alan büyükşehir İzmir için su alarmı veriliyor. Güncel Barajların doluluk oranı ise İZSU tarafından açıklandı.

İzmir’de Barajların Doluluk oranı ne kadar? İZSU sosyal medyadan açıkladı- 30 ilçesi bulunan ve 5 milyondan fazla nüfusa ev sahipliği yapan İzmir’in barajlarındaki doluluk oranı her gün araştırılıyor. Milyonların merak ettiği konuya İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) açıklık getirdi.

İZSU SOSYAL MEDYADAN VERİLERİ AÇIKLADI

İZSU resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden yaptığı duyuru ile birlikte İzmir barajlarındaki güncel doluluk oranlarını açıkladı. İZSU’nun yaptığı açıklamada şu detaylara yer verildi:

16 Ekim 2023 Güncel Baraj Doluluk Oranları; Balçova barajı doluluk oranı yüzde 15,07, Gördes Barajı doluluk oranı %3,10, Tahtalı Barajı Doluluk oranı %30,03, Orkmez barajı doluluk oranı %16,28, Güzelhisar Barajı doluluk oranı %59,75 ve son olarak ta Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı doluluk oranı ise %22,75 olarak açıklandı.

Güncel verilere bakıldığında en düşük baraj doluluk oranının %3,10 ile Gördes barajı olduğu sonucuna varılırken en yüksek baraj doluluğu ise %59,75 ile Güzelhisar barajı oldu. Dünyada yaşanan iklim krizi etkileri Türkiye’nin büyükşehirleri başta olmak üzere 81 ilini etkilemeye devam ederken İzmir için de baraj doluluk oranlarındaki düşüşler dikkatlerden kaçmıyor.