İzmir’de bir belediye başkanı gözaltına alındı!

İzmir’de bir belediye başkanının gözaltına alındığı öğrenildi. Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan belediye başkanı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç’de yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ne oldu?

İzmir’de Menderes Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında elde edilen belgelerin incelenmesi sonucunda Özdere’de inşaatı devam eden 5 yıldızlı otelin imar planına aykırı şekilde yapımına izin verildiği ortaya çıktı.

Karşılığında ise Bodrum ilçesinde bulunan iki adet villanın aracılar kullanılarak ‘rüşvet’ olarak verildiği iddia ediliyor.

Mustafa Kayalar kimdir?

İzmir Menderes Belediyesi internet sayfası üzerinde, Mustafa Kayalar kendini şöyle tanıttı:

29.10.1975 tarihinde İzmir’in Menderes ilçesinde doğdum. Menderes Alparslan İlköğretim Okulu ve Menderes Lisesi mezunuyum. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdim. İktisatçı Aslı KAYALAR ile evli ve 2 çocuk babasıyım.

Menderesimizin ilk yerleşim yeri olan Cumaovası döneminden başlayarak Selanik’ten göç eden atalarımla birlikte ilçemde yaşamayı sürdürdüm ve halen burada yaşıyorum.

Çeşitli şirketlerde makine mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1999 yılında Menderes’te kurduğum inşaat ve yapı market firmasını büyütmek suretiyle ticari hayatıma devam ettim.

İlçemizdeki herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak bir yelpazede hayata geçirdiğim meslek alanım aracılığı ile ilçemizin neredeyse tüm insanlarına, tüm evlerine dokunma fırsatım oldu.

Bu doğrultuda; Menderes’in sadece siyasi değil, demografik yapısına ve sosyal gelişimine tanıklık ettiğimi ve hakim olduğumu söylemek yanlış olmayacaktır.

2014 yerel seçimlerinde sizlerin oylarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye meclis üyesi olarak seçildim. 5 yıl boyunca yürüttüğüm meclis üyeliği görevim sırasında belediyenin birçok komisyonunda görev aldım. Partimin il ve ilçe düzeyinde verdiği tüm görevleri aktif olarak yerine getirmekle birlikte, özellikle Menderes’in köylerinde aktif çalışmalar yapmış bulunmaktayım.

Exit mobile version