İzmir’de büyük orman yangını: 600 kişi tahliye edildi!

İzmir’de orman yangını çıktı. Kınık ilçesinde dün öğle saatlerinden itibaren başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Öte yandan risk oluşturması sebebiyle 600 kişi tahliye edildi.

İzmir’in Kınık ilçesinde İbrahimağa Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde yangın meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 15 helikopter, 7 uçak, 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale edilen yangının yayılmaması için çalışma devam ediyor.

600 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan, yangın nedeniyle tedbir amaçlı tahliye kararı alınan Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 600 kişi AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık’taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Tahliye edilen köylerdeki vatandaşlara ait büyük ve küçükbaş hayvanlar ise güvenli bölgelere götürüldü.

Rüzgarın etkisini yitirmesiyle karadan devam eden söndürme çalışmaları hızlanırken, havanın kararması nedeniyle hava araçları faaliyetlerine sabah saatlerine kadar ara verdi.

Yangının Balaban Mahallesinde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı, jandarma ve polis ekipleri de bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Exit mobile version