İzmir’de Çeşme ve Urla’da yangın paniği: Çok sayıda ekip sevk edildi!

İzmir’in Çeşme ve Urla ilçesinde yangın paniği yaşandı. Makilik ve otluk alanda çıkan yangınların ihbarı üzerine bölgelere çok sayıda kip sevk edildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı.

ÇEŞME’DE YANGIN

İzmir’in Çeşme ilçesinde yangın başladı. Germiyan Mahallesi’ndeki makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak ile 5 arazöz sevk edildi. Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışması başlatan ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

URLA’DA ORMAN YANGINI

İzmir’in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi.

Yangın nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edildi. Her iki sitede 120 konutun bulunduğu öğrenildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Exit mobile version