GündemManşet

İzmir’de çıkan yangında son durum ne? Bakan açıklama yaptı..

Bir haftadır eş zamanlı olarak süren yangınlara bir yenisi de İzmir’in Gaziemir ilçesinden eklenmişti. Yine sabotaj sonucu çıktığı düşünülen yangınla ilgili görgü tanığı olduğu kaydedilen kişi ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

İzmir’in Gaziemir ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunan su deposu yolu üzerinde yangın çıktı. Ne yazık ki kısa sürede yangın büyüdü ancak çevredekilerin ihbarıyla gelen ekiplerin çabası sonucu kontrol atına alındı. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 helikopter ve 8 arazözle söndürüldü. Vatandaş ekiplere destek oldu ve yangına müdahale edildi. Tüm bu çabaya rağmen yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

İzmir yangın son dakika! Bakan açıkladı: Kontrol altında

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bölgeye ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı ve son durum hakkında bilgi verdi. Köşger paylaşımına “Yangın söndürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak şüpheli kişi ya da kişilerle ilgili takibat başladı.” notunu düştü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de İzmir’in Buca ilçesinde meydana gelen yangınla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Pakdemirli, yaptığı açıklamada “İzmir Buca yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.