İzmir’de çocuğu ilkokul, ortaokul veya liseye giden herkesi ilgilendiriyor: Yasaklandı!

İzmir’de çocuğu okula giden herkesi ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan açıklamaya, İzmir’de İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklandı.

İzmir’de çocuğu olanları ilgilendiren önemli bir karar alındı. Valilik tarafından yapılan duyuruda, okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklandığı bildirildi.

Yasak ile ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu kararla, İzmir il sınırları içerisinde kamu düzenin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, tehlikenin ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu husus göz önüne alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırılmaların engellenmesi ve öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekân tutmaların önlenmesi amaçlanmıştır.

Exit mobile version