İzmir’de Büyük Skandal! İstismara Uğrayan Çocuk 2 Defa İntihara Kalkıştı!

İzmir Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “Çocuğa cinsel istismar” suçundan yargılanan Nurhat Can A.’ya, “mağdurun rızası var” görüşüyle 2,5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, suç vasfını “reşit olmayanla cinsel ilişki” şeklinde değiştirerek verdiği hapis cezasını, sanığın “geleceği üzerindeki etkilerini” dikkate alarak altıda bir oranında indirdi.

İzmir Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde oldukça tepki çeken bir karar çıktı. “Çocuğa cinsel istismar” davasında cinsel saldırıya uğrayan V.T.’nin olaydan kısa süre sonra iki kez intihar girişiminde bulunmuş olmasına rağmen mahkeme, “mağdurun rızası var” görüşüyle 2,5 yıl hapis cezası verdi. V.T.’nin ilaçla ve bıçakla boğazını kesmeye çalışarak intihar girişiminde bulunduğu ve halen psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

Mahkeme İstismarcının “Geleceğini Düşündü”

Suç tanımını ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ olarak değiştirerek 2.5 yıl hapis cezası veren mehkeme, sanığın “geleceği üzerindeki etkilerini” dikkate alarak altıda bir oranında indirdi. V.T.’nin avukatları, müvekkilinin hile ile iradesinin ortadan kaldırıldığına dikkat çekerek, yasada bu durumda cezanın ağırlaştırılması gerekirken, bu maddenin ihlal edildiğini belirtti. Mahkemenin kararı itiraz başvurusu yapılarak istinaf mahkemesine götürüldü.

Exit mobile version