İzmir HaberleriYaşam

İzmir’de Çocuklar Masal Atölyesi’nde Buluştu

İzmir’de Çocuklar Hayal ve Oyun Kurma Becerilerini Arttıran Masal Atölyesi’nde Buluştu

Çocukların hayal ve oyun kurma becerisini artırmak amacıyla, Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Masal Atölyesi düzenlendi. Etkinliğe katılan çocuklar okudukları masallardaki hayali kahramanları resimlerle anlattılar, eğlenceli ve eğitici zaman geçirdiler. “Masal Atölyesi” projesiyle Çiçek Mahallesi Merkez semt evinde minik öğrenciler kitap okumanın önemini ve masal anlatıcılığı sanatını öğrendiler.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Masal Atölyesi kapsamında çocukların hayal ve oyun kurma becerisini artırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Katılımcı çocuklardan hayallerinde canlandırdığı masal kahramanlarını kendilerine verilen çeşitli resimleri seçerek, yorumlaması istendi. Eğlenceli ve eğitici zaman geçiren çocuklar etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Masal Atölyesi bayraklı belediyesi

Masal Anlatıcısı Duygu Harmancı Karagülle Masal Atölyesi’nde, ilk olarak çocuklara akıcı bir dille masallar okudu. Minik katılımcıların hayallerinde canlandırdığı masal kahramanlarını kendilerine verilen çeşitli resimleri seçerek, yorumlamasını isteyen Karagülle etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Böylece çocukların okudukları ve dinledikleri masallardan ne anladığını, hayallerindeki kahramanların kimler olduğunu anlama fırsatı buluyoruz ve hayal kurmalarını sağlıyoruz.  Olayların gelişimine göre iyiyi ve kötüyü, doğruyu ve yanlışı ayırt etmeyi öğreniyorlar. Masalların çocuk gelişiminde oldukça önemli ve kayda değer katkıları var. Masal anlatımı esnasında bir yandan anlatan kişi ile çocuk arasında iletişim kurulurken diğer yandan da çocuğun bütün zihinsel faaliyetlerini harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bunları öğrenirken de aynı zamanda kaliteli zaman geçirerek eğleniyorlar”.

Bir yanıt yazın