İzmir’de çok kuvvetli olacak: Vatandaşlara peş peşe uyarı!

İzmir’de kuvvetli olacak. İzmir’e şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda İzmir ve Aydın için sağanak yağış beklendiği bildirildi. Şiddetli beklenen yağışa karşı dikkat edilmesi gerektiği de vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ve Aydın için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Yarın İzmir ve Aydın çevreleriyle Edremit Körfezi’nde beklenen gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

FIRTINA, SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalarla ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İZMİR’E FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; yarın (05.03.2024 Salı) ilk saatlerden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına (70/80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, aynı gün (05.03.2024 Salı) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ( çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba , doğalgaz zehirlenmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Exit mobile version