Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İzmir’de de hissedilen deprem sonrası kritik açıklama! 9 büyüklüğünde…

Yunanistan’ın Girit Adası’nda 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de de hissedilen depremin ardından önemli bir açıklama yapıldı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şiddetli hissedilen depremin ardından önemli bilgiler verdi. Prof. Ersoy, ‘İzmir kritik bir yer. Zemini kötü. Dolayısıyla bu depremlerden etkileniyor.’ dedi.

‘9’A YAKIN DEPREMLER BEKLEYEBİLİRİZ’

Burası Yunanistan için de Türkiye için de en kritik, en büyük depremler oluşturabilecek bir mekanizmaya sahip. Bu 6.3’lük deprem tarihte olan büyük depremlere göre; çok çok küçük bir deprem sayılabilir. Birazcık hasar vermiş olabilir.

Ancak oluş yeri çok kritik. Buralarda 9’a yakın, Marmara’da beklediğimizin 30 katı büyük bir depremi burada bekleyebiliriz.

Zaman zaman da 6 ve üzerine çıkan depremler oldu. Bu depremleri Datça depremleri ile karıştırmamalıyız. Çünkü aynı yerler ve mekanlar değil. Güneybatıdaki depremlerimizden ayrı tutmak gerekir. Bundan dolayı paniklememek gerekiyor.

‘İZMİR İÇİN KRİTİK YER’

Ersoy, şöyle devam etti: İzmir kritik bir yer. Zemini kötü. Dolayısıyla bu depremlerden etkileniyor. Yapının sağlam olması yetmez. Zeminin kötülüğünden dolayı hissetmiş olabilirler.