Spor

İzmir’de Derbi Öncesi Büyük Buluşma

Süper Lig’de 17 Eylül Cuma 20:00′ da Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda 18 yıl sonra oynanacak İzmir derbisinde karşı karşıya gelecek Altay ve Göztepe’de derbiden önce dostluk rüzgarı esti. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) önderliğinde, Folkart sponsorluğunda tarihi Havagazı fabrikasında bir araya geldi.

İzmir’in köklü takımlarından olan iki ezeli rakibi, Süper Lig’de en son 2002-2003 sezonunda, aralarındaki son derbiyi ise 6.5 sene önce 2014-2015 sezonunda 2’nci Lig’de oynadı. Basın mensuplarına açıklama yapan başkanlar,  maç öncesi centilmenlik ve dostluk mesajı verdi. Altay’ın başkanı Özgür Ekmekçioğlu, takımlardan çok bu derbide İzmir’in kazanacağını söyledi.

İZVAK BAŞKANI ALİ ERTEN (SOLDA) ALTAY BAŞKANI ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU (SOLDAN İKİNCİ) FOLKART YÖNETİM KURULU BAŞKANI MESUT SANCAK (SAĞDAN İKİNCİ) GÖZTEPE BAŞKANI MEHMET SEPİL (SAĞDA) (ALİ İHSAN ÇİFTÇİ – SALİH YILMAZSOY/İZMİR-İHA)

Ekmekçioğlu: Skorun Önemi Olmayacak

Altay başkanı Ekmekçioğlu yaptığı açıklamada, ” Çok güzel bir günde zaten burada vesileyle buluştuk. Daha öncede söylemiştik, bizim için en önemli maçlardan bir tanesi Göztepe maçı. İzmir derbisi olması bizim için çok anlamlı. Ancak daha anlamlı olan şey burada verdiğimiz görüntü. Bu maçta kazanan kesinlikle İzmir olacak. Skorun iki kulüp için de hiç bir önemi olmayacak. Zaten Süper Lig’e çıktığımızda İzmir’e kazandırdığımız ilk şey bu heyecanın var olmasıydı. İki İzmir takımının artık sahada rakip ama dışarıda dost olduğu güzel bir heyecanı yaşaması gerekiyor. Göztepe’ye başarılar diliyorum. Skor her zaman İzmir olacak” dedi.

 Sepil : Birbirimizi Yıpratmayacağız

Göztepe başkanı Mehmet Sepil ise İzmir’in Süper Lig’de birçok takımla temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Sepil, ” 5 yıl önce biz Süper Lig’e çıktığımızda da aynı şeyi söylüyorduk. İzmir için tek takımla temsil edilmek başarı değildir. Şimdi Altay’da Süper Lig’e geldi. İlk defa 18 yıl sonra derbi oynuyoruz. Şehir dinamikleri için kentin tanıtımı için bu maçlar çok önemli. Bizim eski oynadığımız stada geleceğiz.  Altay’ın misafiri olacağız. Bizim için önemli maç. İki İzmir takımı yıllar sonra karşılaşırsa bu herhangi bir maç olmaz. Bu maçta yenen olacak, yenilen olacak, belki berabere kalacağız ancak lig devam edecek. Mühim olan İzmir kulüplerinin oluşturduğu güzel ortam. Biz başkanlar seviyesinde hep söylüyoruz. Daha dikkatli ve rekabetin kuralları içinde olacağız.Aynı zamanda birbirimizi yıpratmayacak bir maç olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.