İzmir’de destek kararı: Her çocuk için 500 TL yardım! İzmir Şehir Kart’a yüklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ekonomik sıkıntı çeken ailelere destek amaçlı yardımlar yapıldı. Bu yardımlardan biri de eğitim yardımları oldu. Ailelere ve esnafa nefes aldıran eğitim yardımları İzmir Şehir Kartı üzerinden ulaştırıldı. Her çocuk için 500’er TL maddi destek sağlandı.

İzmir’de ekonomik sıkıntı çeken ailelerin çocuklarının kırtasiye masraflarına destek sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hem aileler hem de esnaf için sevindiren bir yardım yapıldı. Buna göre, İzmir Şehir Kartı üzerinden her çocuğa 500’er TL olmak üzere toplamda 10 milyon liralık kırtasiye malzemesi desteği sağlandı.

DESTEK, İZMİR ŞEHİR KART’A YÜKLENDİ

Bu yıl İzmir Şehir Kartı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak toplam 50 milyon TL tutarındaki kırtasiye malzemesi, beslenme çantası, bot ve mont desteğiyle velilerin bütçesine katkı sağlanırken, İzmir esnafına da destek olunuyor. 20 bin öğrenciye 500’er TL olmak üzere toplam 10 milyon liralık kırtasiye malzemesi desteği İzmir Şehir Kart’a yüklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Volkan Sert, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda ilk ve ortaokul öğrencilerimize sağlamış olduğumuz desteklerimiz kapsamında kırtasiye malzemesi yardımımıza her yıl olduğu gibi devam ediyoruz. Bunu Eylül ayı içinde tanıtımı yapılan İzmir Şehir Kart aracılığıyla yapıyoruz. Tam olarak 20 bin çocuğumuza 500’er TL olmak üzere 10 milyonluk bir destek sağladık” dedi.

Exit mobile version