EkonomiKamu

İzmir’de doğal gaz faturasının üzerinde adı soyadı yazanlar dikkat: Hesaplara 1.150 TL yatacak!

Doğal gaz fatura destek ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptıktan sonra vatandaşlar fatura destek ödemeleri ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra doğal gaz fatura destek ödemelerinin detayları belli oldu. Peki destek ödemesinden yararlanmak için ne yapmalıyız? İşte detaylar

KİMLER YARARLANACAK?

Kimlerin yararlanabileceği ile ilgili olarak diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi bunda da gelir şartına bakılması bekleniyor. Örneğin; kömür yardımında hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden (1.417 lira) az olup olmadığına bakılıyor. Yani hanede 4 kişi varsa ve haneye giren para 5 bin 670 liranın altındaysa, bu yardım sağlanıyor. Doğalgaz için de bu kriterin geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

MART’TA ÖDEMELER BAŞLAYACAK

Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Buna göre taksit dönemleri ise mart ve ekim ayları şeklinde belirlendi. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı’na yatırılacak. Böylece doğrudan doğruya kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak.