İzmir’de dolandırıcılık yapan sahte polis vurgundan dönerken polise yakalandı

İzmir’de, Bornova ilçesinde gerçekleştirilen bir polis uygulamasında, şüpheli bir şahsın polis ekipleri tarafından durdurulduğu sırada, kendisini emniyet mensubu olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ‘Yunuslar’ olarak bilinen Motosikletli Polis Timleri Amirliği tarafından yapılan uygulamada tedirgin hareketleri dikkat çeken İ.A. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, 17 bilezik, 2 altın kolye, 4 adet beşi bir yerde reşat altını, 25 adet çeyrek altın, 1 gram altın, 9 adet reşat altın ve 9 adet ata altın bulundu. Şahsın üzerinde ele geçirilen yüklü miktardaki altın ve ziynet eşyalarının yanı sıra yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda, İ.A.’nın daha önce birçok suçtan kaydının olduğu belirlendi.

Telefon dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıktı

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, İ.A.’nın bir vatandaşı telefonla arayarak kendisini emniyet mensubu olarak tanıttığı ve hesapların terör örgütlerinin eline geçtiği yalanıyla korkutup dolandırdığı tespit edildi. Bu dolandırıcılık olayında şüpheli, vatandaşın altınlarını alarak vurgun yapmış, ancak hemen ardından polis ekipleri tarafından yakalanmıştır. İ.A., gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Exit mobile version