İzmir Haberleri

İzmir’de ekmeğe zam! 10 lirayı geçecek mi?

İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, yeni yılın başlamasıyla birlikte artan maliyetler nedeniyle ekmeğe yapılacak zam konusunda açıklamalarda bulundu. Sağır, ekmeğin fiyatının 10 TL olacağını ifade ederek, bu zammın artan girdi maliyetleriyle doğru orantılı olduğunu belirtti.

Gıda sektöründeki genel maliyet artışları, enerji ve hammadde fiyatlarındaki yükseliş, işletmelerin ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Komite olarak, ekmeğe yapılacak zam konusunda çalışmaların başladığını ve gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Sağır, bu süreçte asgari ücretin de belirlenmesini beklediklerini ifade etti. Komitenin oluşturduğu fiyat önerisinin ilerleyen süreçte Ticaret Bakanlığı’na sunulacağını dile getiren Sağır, tüketicilerin mağdur olmaması için dengeli bir zammın hedeflendiğini vurguladı.

Ekmeğin fiyatının 10 TL’nin üzerine çıkmayacağını belirten Sağır, sektördeki tüm paydaşların bu süreçte işbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.