Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de flaş karar: Büyük zam geldi!

İzmir’de toplu ulaşımla ilgili bir karar alındı. Alınan karara göre, toplu ulaşıma büyük bir zam geldi. Kentte Mart ve Nisan ayında yapılan zammın ardından yine zam yapıldı. Buna göre, 6,50 olan tam bilet 7 lira 10 kuruş oldu. Öte yandan öğrenci, öğretmen ve 60 yaş biniş ücreti de değişti.

İzmir’de toplu ulaşım araçları için zam kararı alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımda Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında otomatik olarak güncellenmesi kararı alınmıştı. Mayıs ayıyla birlikte toplu ulaşıma bir zam daha gelmiş oldu.

7,10 TL’YE ÇIKARILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı uyarınca, A Tarife kapsamında 6,50 TL olan tam biniş ücreti, 7,10 TL’ye çıkarıldı. 120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 1,31 TL, ikinci aktarma ücreti ise 98 kuruş olarak belirlendi.

Öğrenci biniş ücreti de 2,20 TL’den 2,40 TL’ye yükseltildi. Öğretmen ve 60 yaş biniş ücreti ise 5,60 TL’den 6,11 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci, Öğretmen ve 60 yaş kartlarının, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde aktarma ücretlerinden muaf olması uygulamasıysa devam edecek. Yeni tarifeyle birlikte İZBAN’da uygulanan blokaj ücreti de 25 TL’ye kadar çıkmış oldu.

İzmir’de ulaşıma Mart ve Nisan ayında da zam gelmişti.