İzmir’de gece yarısı ana boru patladı: Mahalleleri su bastı!

İzmir’de gece saatlerinde ana boru patladı. Henüz bilinmeyen bir nedenle ana borunun patlamasıyla 2 mahalleyi su bastı. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Belediye ekipleri tarafından çalışma başlatılırken, ev ve iş yerlerine dolan sular temizlendi. İZSU’dan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

ANA SU BORUSU PATLADI

İzmir’in Menemen ilçesinde saat 00.00 sıralarında ana su borusu patladı. Yaşanan patlama sonucu kısa sürede Uğur Mumcu ve İsmet İnönü Mahallesi’nde su baskınları yaşandı. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Öte yandan yaklaşık 1 saat sonra olaya müdahale ettiği ileri sürülen İZSU ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, ev ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşların da temizlik çalışmaları yaptığı bilgisi edinildi.

‘EVİMİZ SULAR ALTINDA KALDI’

Yaşadığı ev ve bahçede su baskını meydana gelen ev sahibi Neriman Koç, “Bütün sular hemen içeriye girmeye başladı. Bahçe ve odalarımız şu an temizlik içerisinde. İZSU’yu aradığımda 40’ıncı sıradaydım. Birinci sıraya geçebilmek için uğraştım. Herkes aradığı için çok yoğunlarmış ama yine de hiçbir şey göndermediler, evimiz sular altında kaldı” dedi. Mahalle sakinlerinden Metin Yazgan ise “Her tarafı su bastı. İlgilenen arkadaşlarla iki üç defa konuştuk ama herhangi bir iletişime geçen olmadı. Yerlerimiz komple su doldu” ifadeleri kullanırken, evine ve aracına ulaşmakta güçlük çeken Can Demirci ise “Biz de aracımıza gidemiyoruz. Birazdan ayakkabıları çıkarıp geçmek zorunda kalacağım sanırım. Çünkü evim ve aracım orada ve aracıma su doluyor şu anda” diye konuştu.

İZSU’nun açıklaması şu şekilde:

“Kuzey kaynaklarından İzmir’in merkezine su sağlayan ve Menemen ilçesinde yer alan 2200 milimetrelik taşıyıcı hatta arıza meydana gelmiştir. İZSU ekiplerimiz arızanın giderilmesi için bölgede çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürmekte aynı zamanda Tahtalı Barajı, Halkapınar Kuyuları, Menemen Kuyuları ve Balçova Barajı’ndan alınan su miktarlarını artırarak kentimize aktarılan suyu kesintisiz şekilde karşılayarak vatandaşlarımızın su kesintisinden minumum şekilde etkilenmesi için gerekli çalışmaları yürütmektedir.”

Exit mobile version