Gündem

İzmir’de Hava Sıcaklıkları Yükseliyor Yarın Çok Sıcak Olacak

Son günlerde yaşanan yüksek sıcaklık ve devam edecek. Uzmanlar sıcak hava uyarısı yaptı. Yarın sıcaklık 40 derece olacak. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bu hafta hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerindeydi. Pazartesi gününden itibaren hissedilen sıcaklık 40 derece ve üzerindeydi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı hava durum raporuna göre, İzmir’de yarın sıcaklık beklenenin üstünde olacak. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde sıcaklıklar yükselecek. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bu hava sıcaklığının Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar uyardı. Ege’de yarın 41 derece, olması beklenen sıcaklıklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Öğle Saatlerinde Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın

Önümüzdeki 3-4 gün kavurucu sıcaklıkların etkili olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanları, bölgelere göre farklılık gösterebilir ama sıcaklıklar ülke genelinde 3-4 derece artacak ama özellikle nemin yüksek olduğu illerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek. Uzmanlar, özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Uzmanlar Uyardı Güneş Çarpmalarına Dikkat Edilmeli

Öğle saatlerinde dışarıya çıkılmaması konusunda uyaran uzmanlar artan sıcaklık nedeniyle dışarda kalınması durumunda güneş çarpmalarına dikkat çekti. Uzmanlar uyardı. Şemsiye ve şapka kullanın.