İzmir Haberleri

İzmir’de heyelan meydana geldi! Kayalar evlere girdi

30 Ekim tarihinde İzmir Seferihisar’da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra, İzmirliler bugün de heyelan paniği yaşadı. İzmir’in Çiğli ilçesinde Güzeltepe ve Şirintepe Mahalleleri sınırındaki bir bölgede heyelan meydana geldiği öğrenildi. Bölgeden gelen haberlere göre, bazı evler heyelan nedeniyle zarar gördü.

İzmir’de geçtiğimiz hafta 4 gün aralıksız olarak yağan yağmur, Çiğli’de felakete neden oluyordu. Söz konusu yağıların ardından Çiğli ilçesi Güzeltepe ve Şirintepe Mahalleleri sınırındaki bir bölgede heyelan meydana geldi. Toprak kayması nedeniyle, bazı evlere kaya ve toprak parçaları zarar verdi. Bölgede yaşanan heyelan nedeniyle vatandaşların büyük korku yaşadıkları ortaya çıktı.

Kopan kayalar evlere girdi

Bölgedeki heyelan tehlikesine karşı önlem alınmasını isteyen mahalle sakinlerinden Ferit Kartal, “İlk önce şimşek düştü zannettik. Çocuklarım korkmuştu, hemen kendimizi dışarıya attık. Buradaki gardırop olmasaydı kaya parçası evin içine girecekti. Belki de çocuğum hayatını kaybedecekti. Yukarıdaki evlerin temellerinin bazıları kaydı, bunlar eski yapı“ ifadelerini kullandı.

Güzeltepe Mahalle Muhtarı Erkan ise kopan kayaların evlerin içine girdiğini bildirerek, yetkilileri önlem almaya davet ettiler.