Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

İzmir’de ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere destek olmak isteyenler: Belediye duyuruda bulundu!

İzmir’de ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere destek olmak isteyenler için İzmir Büyükşehir Belediyesi duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Bereket Hareketi kampanyası başlıyor. Bu kapsamda vatandaşlar desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecekler.

Bu yıl bitmeden İzmir’de bir kampanya duyurusu yapıldı. Belediye tarafından yapılan duyuruda, Bereket Hareketi kampanyasının başlatılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada vatandaşların ihtiyaç sahiplerine yemek, gıda kolisi, temizlik paketi, ilköğretim ihtiyaç desteği ve öğrencilere destek gibi konularda destek olabileceği bildirildi.

Destek almak isteyenler de başvurabiliyor

Bereket Hareketi kampanyası “Destek Ver” ve “Destek Al” olarak iki modülde planlandı. “Destek Al” bölümünde ihtiyaç sahibi aileler için “temel ihtiyaç desteği” ile üniversite öğrencileri için “maddi destek”, “sıcak yuva desteği” ve “yurt başvurusu” sekmeleri bulunuyor.

“Destek Ver” sekmesinde ise yemek, gıda kolisi, temizlik paketi, ilköğretim ihtiyaç desteği ve öğrencilere destek seçenekleri yer alıyor. Üniversite öğrencilerine destek olmak isteyenler “Maddi destek olmak istiyorum” ve “Evimde yer vermek istiyorum” seçeneklerinden birini ya da her ikisini de seçebiliyor.


Tunç Soyer açıklama yaptı

Kampanya ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Özellikle son yıllarda, ülkece zor günler, haftalar, hatta aylar geçirdik. İnsanımız yoksullaştı. Şimdi İzmir’de bereketi paylaşarak çoğalttığımız büyük bir hareket başlatıyoruz. Bir sizden bir bizden, diyoruz. Yani sizlerden gelen destek miktarı kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kampanyaya katkı koyacağız. Böylelikle sizin desteğinizi iki katına çıkararak ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız

Dayanışmamızdan titizlikle incelemeleri yapılan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hemşehrilerimiz faydalanacak. Temel ihtiyaçlar kapsamında gıda paketi, temizlik paketi, yakacak yardımı, ilk ve orta öğretim öğrencilerimize kırtasiye seti, bot, mont yardımı olacak. Üniversite öğrencileri için ise barınma ve maddi destek için dayanışmayı başlatıyoruz. Yurttaşlarımızın katkısıyla üniversite öğrencilerimizin bu zorlu günleri atlatmasını sağlayacağız. Sözün özü, biz, bildiğimiz ve daha önce geçtiğimiz bu yolları yine omuz omuza geçme kararı verdik. Umuyorum ki bu yolculuğun bereketi, tüm ülkemize yayılır