İzmir Haberleri

İzmir’de iki kişinin öldüğü eğlence mekanındaki yangını çıkardığını itiraf etti

İzmir’in Bayraklı ilçesinde çıkan ve iki kişinin hayatını kaybettiği eğlence mekanındaki yangının cinayet olduğu ortaya çıktı. Yangını çıkararak sevgilisini öldüren kadın, vicdan azabı çekerek polise teslim oldu.

Olay, 20 Eylül günü ilçeye bağlı Fuat Edip Baksı Mahallesi Zeki Yavaş Sokak’ta bulunan bir eğlence mekanında meydana geldi. Sabahın ilk saatlerinde eğlence mekanında henüz tespit edilemeyen bir sebepten yangın çıkmış, meydana gelen olayın ardından itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Ekipler tarafından yapılan incelemede, dumandan etkilendiği öğrenilen emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner’in (67) öldüğü tespit edilirken, vücudunda yanıklar olan işletme sahibi Mustafa Bendeş ise ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılmıştı. Burada tedavi altına alınan Bendeş de hayatını kaybetmişti.

İtiraf etti

Yangının kundaklanmasıyla ilgili soruşturma devam ederken, 3 Ekim günü polis merkezine giden E.B. (36) adlı bir kadın, yangını çıkarttığını ve sevgilisini öldürdüğünü itiraf etti. E.B., ifadesinde, sevgilisi Mustafa Bendeş ile sürekli kavga ettiklerini ve olay günü yine tartıştıklarını söyledi. Bendeş’in kendisine şişe fırlatıp hakaret ettiğini anlatan E.B., o kızgınlıkla çantasından çıkardığı çakmak ile bez parçasını tutuşturup pencereden içeriye attığını söyledi. E.B., ardından bir süre bekleyip alevlerin dükkanı sardığını gördükten sonra olay yerinden yaya olarak kaçtığını itiraf etti.

Vicdan azabı çekmiş

Yangında sevgilisinin yanarak ölmesi ve emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner’in de dumandan zehirlenerek ölmesi nedeniyle vicdan azabı çektiğini belirten E.B., polise teslim olduğunu söyledi. İfadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen E.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Sevgilisinin ölümünden sorumlu tutulan kadın, 19 gün sonra vicdan azabı çekerek teslim oldu.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, yangının kundaklanmasıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştı. Ancak, E.B.’nin itirafıyla birlikte yangın cinayet olarak kayıtlara geçti.