İzmir’de işçiler vergide ve gelirde adalet için yürüyüş yaptı

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri devam ederken, DİSK İzmir öncülüğünde yarım gün iş bırakma eylemi düzenlendi. İşçiler, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Vergide adalet, gelirde adalet” sloganları eşliğinde Basmane Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve diğer sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen mitingde, işçiler adalet talep ederek vergi düzenlemelerinde ve gelir dağılımında eşitlik istediklerini vurguladılar.

“Ülke genelinde etkinlikler devam edecek”

Çerkezoğlu, işçi sınıfının önemli kazanımlarından biri olan Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs meydanı olarak kullanılmasına dair Anayasa Mahkemesi kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, gelir adaleti eksikliğine ve vergi düzenlemelerindeki aksaklıklara dikkat çekerek, adaletli bir vergi sistemi için verdikleri kanun teklifini Meclis’e sunduklarını ifade etti.

Mitingde, vergi ve gelir adaleti taleplerini dile getiren işçiler, ülke genelinde benzer etkinliklere devam edeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

Exit mobile version