Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de İZBAN, ESHOT, Metro kullanan herkesi ilgilendiriyor: 2 gün sonra 1 kuruş ödeyeceksiniz!

Bu sene Cumhuriyet Bayramı için İzmir Valiliği kutlama planını paylaştı. Bu kapsamda kutlamalara katılmak isteyen İzmirliler ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. İzmir’de bu sene İZBAN, ESHOT, Metro kullanan herkesi ilgilendiriyor.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar 2 gün sonra yani 29 Ekim’de toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyorlar.

Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yurttaşların katılımının kolaylaştırılması amacıyla, toplu taşımanın 1 kuruş olması yönünde karar almıştı. 29 Ekim’deki törenlere katılımını kolaylaştırmak için alınan karara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda mevcut sistemdeki aktarma kuralları geçerli olmak üzere biniş bedelinin 1 kuruş, aktarmaların ise ücretsiz olmasına karar verilmişti.

Uygulama bu sene de devam edebilir

Bu nedenle geçen seneki uygulamanın bu sene de devam etmesi bekleniyor. Eğer uygulama devam ederse, bu sene de ulaşımda 1 kuruş ödeme yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim için açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, kutlamalar için 2 günlük program hazırlandığı bildirildi.

İzmir’de Sıla konseri

İzmir’de 29 Ekim akşam 20.30’da ise Gündoğdu Meydanı’nda Sıla konseri var.

29 Ekim sabahı 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören ve kortejle başlayacak kutlama, 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yapılacak fener alayı ve bayrak taşıma yürüyüşüyle devam edecek. Fener alayına canlı heykeller, karnaval grubu ve Kadın Ritim Topluluğu eşlik ederken, yürüyüş sonunda Türk bayrağını Zeybekler karşılayacak.