İzmir’de İzban, otobüs, metro kullananlar dikkat: Başvuran 10 dakikada teslim alacak!

İzmir’de İzban, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçları kullananları ilgilendiriyor. Pek çok vatandaş bunu internet üzerinde araştırıyor. İlde vatandaşlar alacakları seyahat kartı ve ya Nüfus Cüzdanıyla şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Ancak birçok vatandaş başvuruları nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.

İzmir’de yaşı 65’in üzerinde olanları ilgilendiriyor. Yapılan açıklamaya göre ilde “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” doğrultusunda 65 yaş ve üzeri kişiler alacakları seyahat kartı ve ya Nüfus Cüzdanıyla şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 65 Yaş Kartı alacak olan vatandaşlar internet üzerinden ön başvuru yaptıklarında kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alabiliyorlar.

65 Yaş Kartı alacak vatandaşlarımız başvuruları;

www.izmirimkart.com.tr internet adresi üzerinden ya da 1 adet biyometrik fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş) ve Nüfus cüzdanı aslı ile kart başvuru merkezlerinden yapılır.

65 yaş kartları ücretsiz olarak verilir.
Şahsen veya internetten ön başvuru yapan başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını 10 dakikada teslim alır.
Sistemde ücretsiz seyahat hakkına sahip Engelli Kartı veya Şehit/Gazi/Yakını Kartı bulunan kişiler, 65 Yaş Kartı başvurusu yapamazlar.
ÖNEMLİ: BİYOMETRİK FOTOĞRAF DIŞINDAKİ FOTOĞRAFLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEZ.
Yapılan işlemlerde kart sahibine ait Fotoğraflı bir Kimlik belgesinin ibrazı zorunludur.

Başvuru Merkezleri;

Konak Kart Başvuru Merkezi
Fahrettin Altay Kart Başvuru Merkezi (Fahrettin Altay Aktarma Merkezi)
Bostanlı Kart Başvuru Merkezi (Bostanlı Aktarma İstasyonu)
Bornova Kart Başvuru Merkezi (Bornova Metro İstasyonu)
Üçyol Kart Başvuru Merkezi (Üçyol Metro İstasyonu-Betonyol Çıkışı)

KARTLARIN ZAYİ EDİLMESİ,ÇALINMASI VE YIPRANMASI DURUMLARINDA

Kart başvuru merkezlerine şahsen başvuru yapılarak tekrar kart alınır.
Kayıp, çalıntı yada yıpranma nedeniyle kart yenileme bedeli 20 TL’dir.
Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf istenir.
Başvuru Merkezlerimizden yapılan başvurularda sms olarak telefonunuza gelen linke tıklayarak online olarak veya Vakıfbank Şubelerinden ödeme yapılır.

Exit mobile version