İzmir’de kaçak botoks operasyonu! 1 milyon liralık malzemeye el konuldu

İzmir’de polis, kaçak botoks ve dolgu ürünleri ile sahte alkol satışı yapan 25 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda kaçak botoks ve dolgu ürünü ile sahte alkol ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’de gümrük kaçağı tıbbi dolgu ve botoks ürünleri ile güzellik merkezi sarf malzemelerinin satış ve dağıtımı yapıldığına dair istihbarat çalışması yaptı.

Bu kapsamda, 2 Kasım’da Konak, Karabağlar, Urla, Menemen, Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerinde belirlenen 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda toplamda 3 bin 750 botoks dolgu ürünü, 1000 kırışıklık giderici soğuk zincir botoks ürünü, 319 botoks uygulama şırıngası ve dolgu malzemeleri ele geçirildi. Bu ürünlerin piyasa değeri 1 milyon TL olarak belirlendi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli hakkında adli ve idari işlem yapıldı.

6,5 ton etil alkol ele geçirildi

Ayrıca, polis ekipleri 27 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında kaçakçılığın önlenmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda 6,5 ton taklit etiketli etil alkol, 720 şişe muhtelif içki, 2.996 cinsel içerikli ürün, 665 şarj aleti, batarya ve elektronik eşyalar, 183 elektronik sigara ve 10 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Bu çalışma sırasında da 20 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Şüpheliler  işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

 

Exit mobile version