İzmir’de kamyonet kasasında göçmen avı: 41 göçmen ve 4 şüpheli yakalandı

İzmir’in Bergama ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda, durdurulan bir kamyonetin kasasında gizlenmiş 41 kaçak göçmenle birlikte 4 şüpheli şahıs yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve MİT Başkanlığı, Bergama’da planlanan göçmen kaçakçılığı operasyonu hakkında istihbarat topladı. Ekipler, koordineli bir şekilde teknik ve fiziki takip çalışmalarına başladı.

Kaçaklar Afgan

4 Aralık’ta Kuzey Ege Otoyolu’nda Zeytindağ Mahallesi’ne doğru ilerleyen kamyonet, ekipler tarafından durduruldu. Yapılan incelemede, kamyonetin kasasında 41 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ve 4 şüpheli şahıs tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden birinin 19 ayrı suçtan kaydı bulunduğu ve aranma durumu olduğu belirlendi.

Kaçak göçmenler, jandarma karakoluna götürülerek işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonun başarıyla sonuçlanması, güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

 

Exit mobile version