İzmir’de kiralık ev değil kiralık oda fiyatı 6 Bin TL’yi geçti

İzmir’de kiralık ev değil kiralık oda fiyatı 6 Bin TL’yi geçti. İzmirliler için acı gerçek ortay çıktı artık ev değil odalar kiraya verilmeye başlandı.

İzmir’de kiralık ev değil kiralık oda fiyatı 6 Bin TL’yi geçti

İzmir’de yaşayan milyonlarca öğrenci için acı reçete ortaya çıktı. Üniversiteyi kazanan öğrenciler için kiralık ev değil oda fiyatı 6 Bin TL’nin üzerine çıktı. Fahiş fiyatlar karşısında milyonlar mağduriyet yaşarken fiyatlar günden güne katlanarak artmaya devam ediyor.

Kiralık oda fiyatı 6 Bin TL’yi geçti

Bornova ve Buca ilçelerinde rekor yükseliş

İzmir’in en köklü ve prestijli üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bornova ve Buca ilçelerinde ev fiyatları cep yakmaya devam ederken kiralık ev ilanlarındaki rakamlar ise dudak uçuklattı. Türkiye genelindeki kira artışlarının etkisi üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencileri derinden etkilemeye devam ediyor. İzmir’de ortalama ev kiraları  14 bin 820 TL’ye yükselirken tek başına ev kirasını karşılayacak durumu olmayan öğrenciler siteler üzerinden ‘ev arkadaşı arıyorum’ başlığı ile ilan vermeye başladılar.

Site üzerinden ev değil oda kiralıyorlar

Öğrencilerin başlattığı ilan açıklamalarında ‘kiralık eşyalı oda’, ‘ev arkadaşı arıyorum’ başlıkları ile 1500, 2000 ve  6000 TL üzeri toplu kiraya ortak olacak öğrenci arayışları yer alıyor. İşte o ilanlara dair bazı örnekler:

Exit mobile version