İzmir’de kısıtlamaların kalktığı ilk hafta sonu herkes avm ve sahillere akın etti!

Kısıtlamaların 1 temmuz tarihinden itibaren kalkmasıyla İzmir halkı yasaksız ilk hafta sonunu yaşamış oldu. Sahillerde, alışveriş merkezlerinde, kafelerde iğne atsan yere düşmez görüntüler ortaya çıktı.

1 Temmuz‘dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamaları tamamen kaldırıldı. İzmir’de ise kısıtlamanın uygulanmadığı ilk pazar gününde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren deniz kenarlarına akın etti. Hafta sonu için deniz planı yapmamış olan vatandaş ise soluğu alışveriş merkezlerinde aldı.

Birçok vatandaş, kıyı şeridinde koşu yaptı, bisiklete bindi. Kimileri çimlerde oturarak meditasyon yaparken kimileri ise ailesiyle birlikte pazar kahvaltısının keyfini çıkardı. Kimi zaman maske ve mesafe unutuldu bu durumda akıllara yeniden kısıtlama gelir mi sorusunu getirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle, kısıtlamasız ilk pazar gününde İzmir eski hareketliliğine kavuştu. Sinema salonlarının da açılmasıyla birlikte özellikle gençler pazar gününü film keyfiyle geçirmeyi tercih etti.

İzmirlilerin, piknik yapmak, mangal yakmak için gittikleri İnciraltı Kent Ormanı, canlandı. Halk, aileleriyle birlikte kahvaltı yapıp, mangal yaktı, çocuklar top oynayıp, ip atladı. Bostanlı, İnciraltı, Güzelyalı sahili de son derece hareketli ve kalabalıktı. Uzun aradan sonra halk nefes aldı ve keyifli bir hafta sonu geçirdi. Pandemi nedeniyle işlerine ara veren esnaf ise rahat bir nefes alabildi.

Exit mobile version