Editörün SeçtikleriGündem

İzmir’de korkunç dakikalar! Bir mahalle tahliye edildi: Peş peşe açıklama geliyor

Son günlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına karşı mücadele hız kesmeden devam ederken özellikle İzmir’in Menderes ilçesinde başlayan yangın, hızla yayılarak çevre mahallelerin etkilenmesine neden olduğu belirtildi. Bununla beraber İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadığı ifade edilerek bölgede yapılan müdahalelerde 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer yardımı ile çalışmaların devam ettiği paylaşıldı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI

Müdahale sürecinde havadan ve karadan eş zamanlı olarak yapılan yangın söndürme çalışmaları, çevre halkının güvenliği için de önem arz ettiği ifade edilerek İzmir’deki yangınla mücadelede 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve birçok orman işçisi görev aldığı bu güçlü ekipmanlarla yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcandığı bildirildi.

TAHLİYE EDİLDİ

Yangının etkilediği kırsal Çamönü Mahallesi’nde bazı evlerde yaşayan vatandaşlar, güvenlik amaçlı olarak tahliye edildiği de bildirilerek Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yangınla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Çiçek açıklamasında, belediye ekiplerinin Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çaba gösterdiklerini paylaştı.

MSB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir’deki yangınla mücadeleye destek vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri helikopterleri bölgeye gönderdi. MSB’nin yaptığı açıklamada, yangınla mücadelede kullanılmak üzere 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopterin görevlendirildiği belirtilerek bu destekle birlikte yangınla mücadeledeki kapasite güçlendirilmeye çalışıldığı bildirildi.