İzmir’de korkutan orman yangını: Çok sayıda ekip bölgeye gitti!

İzmir’de korkutan bir orman yangını meydana geldi. Dün akşam saatlerinde başlayan yangının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

Yangın, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, durumu ekiplere bildirdi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışmaları devam ediyor.

KEMALPAŞA’DA DA YANGIN ÇIKTI

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde zeytinlik alanda da yangın çıktı. Vişneli Mahallesi yakınlarındaki zeytinlik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle yayıldı, bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü. Mahalle sakinlerinden Muzaffer Karayel, yangın olduğunu duyduktan sonra bölgeye gelerek çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Bölgeye civar mahallelerden de yardım için gelenlerin olduğunu ifade eden Karayel, “Köylü olmasa bu yangın Torbalı ilçesine kadar gider. Aşırı rüzgar var. Allah’tan yer ekipleri de burada. Herkese geçmiş olsun.” Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

Exit mobile version