İzmir’de mesai saatleri değişti! 16 Kasım’da başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Bölge Sanayi Odasındaki (EBSO) “Tarım ve Orman Sektörlerindeki Hedefler ile Konulara Yönelik Çözüm Önerileri Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Köşger tarafından yapılan açıklamalarda, 16 Kasım’dan itibaren OSB’lerde mesai saatlerinin saat 7:00’ye çekildiği bildirildi.

İzmir’de Tarım ve Orman Sektörlerindeki Hedefler ile Konulara Yönelik Çözüm Önerileri Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de katıldı. Ayrıca toplantıda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’de açıklamalarda bulundu. Köşger tarafından yapılan açıklamada, esnek mesai uygulamasını OSB’lerde de başlandığı bildirilerek, “Bugün kararımızı aldık. 16 Kasım’dan itibaren uygulamaya başlıyoruz. OSB’lerde mesai başlangıcını sabah 07.00’ye çektik.” İfadeleri kullanıldı

Kimse siyaset yapmadı

Toplantıda İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli ise “İzmir’in duruşuna ayrıca teşekkür ediyorum. Kimse siyaset yapmadı, birlikte beraber olduk yan yana yürüdük ve ne yapılması gerekiyorsa başta hükümet olmak üzere belediyemiz, tüm kamu kurumları, STK’ler, gönülüler hep birlikte el attık bu işe.” İfadelerini kullandı.

İşte Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamanın satırbaşları:

Tüm kurumlar çok iyi çalıştılar, sahada memnun olmayan vatandaşımız yok. Çok büyük travma yaşamış, evi yıkılmış, ağır hasar görmüş, evinden dışarı çıkmış, havanın soğumaya başladığı günlerde çadırda oturan vatandaşımıza ‘Siz kamu misafirhanelerine alalım, daha iyi bir yere geçirelim’ dediğimiz zaman ‘Biz burada iyiyiz, daha çok ihtiyacı olan birileri buralardan faydalansın’ diyor.

Çiftçimize, yetiştiricimize teşekkür ediyorum. Önemli olan sektörün moralinin bozulmaması.

Çiftçimizin moralini yüksek tutmamız lazım ki üretim artsın, çiftçimiz tohuma küsmesin. Problemleri elbette konuşacağız. Eleştiriler elbette olacak ama bazen gereğinden fazla muhalefetin ve bazı medyanın bazı şeyleri içinden cımbızla çekerek, tamamını göstermeme yaklaşımı var.

Unda dünyada birinci, makarnada dünyada ikinciyiz.

5,4 milyon hektar alanda 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Eskişehir’in yüzölçümünün 4 katı kadar bir alanı ağaçlandırmış olduk

Orman yangınlarına müdahale süremizi, 15 dakikadan 12 dakikaya indirdik.

Exit mobile version