İzmir HaberleriManşet

İzmir’de metro ve tramvaylar durmak üzere! İşçiler grev ilanı astı

Didar DEMİRCİ- Türk İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası, SODEMSEN ile oturdukları toplu sözleşme masasında anlaşma sağlayamadı. Arabuluculuk süresinde de anlaşma sağlanamayınca Demiryol-İş Sendikası bugün grev ilan kararını Halkapınar’daki Metro Genel Müdürlüğü yerleşkesinin giriş kapısına astı. Grev ilan sürecinde de anlaşma sağlanamaması halinde, İzmir’de toplu ulaşımın kitleneceği düşünülüyor.

Grev ilanı öncesinde basın açıklaması yapan Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “Bu süreçte hakkımızı vermezlerse grevede gideceğiz, İzmir’de de hayatı durduracağız” dedi.

METRO VE TRAMVAYDA ŞALTER İNER

Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, 27 Şubat 2023’te başladıkları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 21 ücret maddesinde anlaşamadıklarını vurguladı. Giral, “Buradan SODEMSEN ve Metro AŞ yetkililerine sesleniyorum! Metro emekçilerinin emeğine değer verin. Vermezseniz hesabını soracağız.
Eğer metro işçilerinin emeğinin karşılığını vermemek için inadınıza devam ederseniz metroda tramvayda şalteri indiririz” diye konuştu.

SADAKA İSTEMİYORUZ

Giral, 625 metro işçisinin hakkı olanı istediklerini söyleyerek, “Taleğlerimiz kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceğimizi buradan bildirmek istiyorum” dedi.