Ege HaberleriEğitimEkonomiGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de öğrencilere 5 Bin TL ödeme yapılıyor

İzmir’de öğrencilere 5 Bin TL ödeme yapılıyor. İzmirli öğrencilerin tamamını ilgilendiren 5 Bin TL’lik destek ödemesine ilişkin detaylar belli oldu.

İzmir’de öğrencilere 5 Bin TL ödeme yapılıyor

İzmir’de üniversite kazanan öğrencilere 5 Bin TL’lik destek ödemesi dağıtımı başladı. Ödemelerden faydalanmak isteyen öğrencilerin belirtilen ödeme noktalarına başvuru yaparak 5 Bin TL’yi alabilecekleri öne sürüldü. İzmir Menemen Belediyesi tarafından başlatılan destek ödemesi kapsamındaki 5 Bin TL’lik ödeme resmen tüm üniversitelilere duyuruldu. Ödemelerin başladığı ve ilk kez üniversite heyecanı yaşayacak olan öğrencileri kapsayacağı belirtildi.

Öğrencilere 5 Bin TL ödeme yapılıyor
Öğrencilere 5 Bin TL ödeme yapılıyor

İlk kez üniversiteye başlayan öğrencilere ödeniyor

İzmir’in en büyük yüz ölçümüne sahip bölgesi olan Menemen’de üniversitelerin açılması ile birlikte hızlı bir gelişim süreci de başlamış oldu. Menemen Belediyesi ise yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı sebebi ile öğrencilerin yanında olduğunu göstermek ve kiralara destek olabilmesi için ilk kez üniversite kazanan öğrencilere 5’er Bin TL’lik destek ödemesi yapacağını resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere 5 Bin TL destek ödemesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin Menemen Belediyesi’ne gelerek form doldurmaları gerekiyor. Talep formu dolduran öğrencilere belediye tarafından 5 Bin TL’lik ödeme bir defaya mahsus olmak üzere yapılıyor.

Menemen Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabındaki açıklamalarda ödemelere ilişkin olarak şu ifadeler yer aldı:

Üniversiteyi kazanan gençlerimize ve yeni mezunlarımıza 5’er bin liralık destek ödemelerimiz için başvurularımız başladı. Menemenli gençler; her zaman yanınızdayız.  Başvuru yapmayı unutmayın!

İşte o paylaşım: