İzmir’de öğrencilere 5 TL’lik yolculuk kıyağı başladı

İzmir’de öğrencilere 5 TL’lik yolculuk kıyağı başladı. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora dair tüm öğrenci belgesi bulunanlara ucuza seyahat ve yolculuk etmek imkanı sağlanıyor.

5 TL’LİK YOLCULUK KIYAĞI

Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında bulunan ve bu yıl gerçekleşen Üniversite sınavlarında en çok tercih edilen iller arasında yerini alan İzmir için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan (İBB) okuyan çocuklara 5 TL’lik yolculuk kıyağı başladı. Toplu ulaşım maliyetlerinin günden güne artmasına rağmen İBB Başkanı Tunç Soyer’den tüm öğrencileri kapsayan ucuz ve uygun fiyatlı ulaşım açıklandı. Bir çok ilde 10 TL’nin üzerine çıkan öğrenci ulaşım maliyetleri İzmir’de 5 TL bandında olarak güncellendi. Uygun fiyatlı yolculuk yapmak isteyen öğrencilerin www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

İzmir’de öğrencilere 5 TL’lik yolculuk

İZMİRLİ ÖĞRENCİYE ZAM YOK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi. Sadece 14.05.2023 Genel Seçiminden sonra akaryakıta gelen yüzde 97’lik zam ve artan maliyetler nedeniyle yapılan güncelleme ile tam biniş ücreti 13 TL’ye yükselirken Başkan Soyer’in talebi üzerine öğrenci biniş ücretindeki artışı sabit oldu. Öğrenciler toplu ulaşımdan 5 TL’ye yararlanacak.

KİMLER ÖĞRENCİ KARTINDAN YARARLANIR

KİMLER ÖĞRENCİ KARTINDAN YARARLANAMAZ

Exit mobile version