İzmir Haberleri

İzmir’de orman yangını!

İzmir’in Bergama ilçesinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangın, Balıkesir sınırına kadar dayandı.

İzmir’in Bergama ilçesinde dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın sabah kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre; yangın saat 18.00 sıralarında ilçeye bağlı Madra bölgesinde çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlere İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 50 arazöz, 2 dozer, 5 itfaiye aracı ve 10 su tankeri ile müdahale etti.

BALIKESİR İL SINIRINA DAYANDI

Sert rüzgarın da etkisiyle güçlükle kontrol altına alınamayan yangın, Balıkesir il sınırına dayandığı öğrenildi. İvrindi ilçesinde yangına karşı önlem alınırken, arazinin sarp olması ve şık ormandan oluşması söndürme çalışmalarını zorladı.

8 SAATİN ARDINDAN KONTROL ALTINDA

Ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, ekiplerin başarılı çalışması sonucu yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Yangın hakkında soruşturma başlatılırken, kaç dönüm arazinin yandığı konusunda bir bilgi verilmedi.