İzmir’de Patilerin Festivali: Can Dostlara Yeni Yuvalar

Konak Belediyesi'nin düzenlediği ve hayvan hakları konusunda farkındalık yaratan Patilerin Festivali, bu yıl beşinci kez İzmir'de gerçekleştirildi.

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bu özel günde can dostlarını sahiplendirmek için bir araya geldi. Festivalde, toplamda 30 can dost yeni yuvalarına kavuştu.

Festivalde Renkli Etkinlikler

Etkinlikte, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, stantları gezerek katılan sivil toplum kuruluşlarına katılım belgelerini takdim etti. Gün boyu süren festivalde, Can Dostlar Yetenek Yarışması ve Kutay Özkan’la Yetenekli Köpekler gösterisi büyük ilgi gördü. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi ve Köpek Eğitim Merkezi’nin gösterisi de izleyicilerden yoğun alkış aldı. Ayrıca, çocuklar için eğlenceli atölyeler düzenlenerek festivalin coşkusu artırıldı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sahiplenmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Mutlu, görev süreleri boyunca 120 can dostu sahiplendirdiklerini belirterek, “Amacımız, sokaklarda kötü koşullarda yaşayan hiçbir hayvanın kalmaması. Bunun için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Festivalde, hayvan sahiplerine mama ve gerekli malzemeler hediye edilirken, sokakta yaşayan canlar için de tonlarca mama dağıtıldı.

Sahiplendirme Başarıları

Patilerin Festivali sayesinde, 21’i kedi ve 9’u köpek olmak üzere toplam 30 can dost yeni ailelerine kavuştu. Hayvan sahiplerine, sevimli dostlarının ihtiyaç duyacağı tüm ürünler hediye edildi. Angels Farm ve H.A.R.K Hayvan Arama Kurtarma ekibinden Sibel Çakır, festivalin önemine değinerek, “Bu tür organizasyonlara çok ihtiyacımız var. Hayvanlarla ilgili diyalogları güçlendirmek için bu tür etkinlikler topluma fayda sağlıyor” dedi.

Festivalde düzenlenen yarışmalar da büyük heyecanla takip edildi. En Şık Can Dostu yarışmasında Bambu-Tuncay Batur birinci olurken, diğer ödüller de sahiplerine verildi. Yarışmalarda, katılımcılara çeşitli hediyeler ve ödül paketleri sunuldu.

Patilerin Festivali, hem can dostlara yeni yuvalar kazandırdı hem de hayvanseverlerin bir araya gelerek farkındalık yaratmasına olanak sağladı. Bu etkinlikler, İzmir’de hayvan hakları konusunda bilinç oluşturmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. İzmir’deki bu anlamlı festival, gelecekte daha fazla hayvan dostunun sahiplendirilmesine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

Exit mobile version