Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de pazar günü uygulanacak: Ücretsiz olacak!

İzmir’de pazar günü için duyuru yapıldı. 31 Mart yerel seçim günü alınan karar açıklandı. Toplu ulaşımla ilgili açıklama geldi. Alınan karara göre, pazar günü İzmir’de metro, tramvay, İZBAN’da ek seferler uygulanacak. Bununla ilgili detaylar da bildirildi.

SEÇİM GÖREVLİLERİNE ÜCRETSİZ

İzmir’de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle ek seferler düzenlenecek. Görevlilerin ulaşmalarını sağlamak amacıyla İZBAN 14 ek sefer düzenleyecek. Görevliler, kartlarını ibraz etmeleri şartıyla ücretsiz seyahat edebilecek, diğer yolcular için yürürlükteki tarife geçerli olacak.

Ek trenler, seçim sabahı 03.30’da Tepeköy, Aliağa ve Alsancak istasyonlarından her iki yöne hareket edecek. 04.30’da Tepeköy ve Aliağa’dan yola çıkacak seferlerin son istasyonu ise Alsancak olacak.

Seçim sonrasında yine Tepeköy’den saat 01.01, 02.01, 03.01 ve 04.01’de, Aliağa’dan 01.40, 02.40 ve 03.40’da her iki yöne ek seferler düzenlenecek. Ayrıca 01.17’de de Çiğli’den Tepeköy’e bir ek sefer daha olacak. Metro ve tramvay da gün boyu seferlerini sürdüreceğini duyurmuştu.

METRO VE TRAMVAYDA DA EK SEFERLER DÜZENLENECEK

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için İzmir Metrosu, Konak ve Karşıyaka/Çiğli Tramvayları gün boyunca sefer yapacak. Seferler; gece 3:30’da başlayacak. Gün boyunca devam edecekler seferler Pazartesi saat sabah 5:00’e kadar devam edecek.